torsdag den 23. januar 2014

En dug til en 5'er

I august var jeg til kræmmermarked i Køge. Her fandt jeg bl.a. et ret stort stykke stof til en 5'er. Stoffet har længe ligget i "reparationsbunken". 
For en måneds tid siden satte jeg mig ved symaskinen for at gøre kål på bunken, der efterhånden var blevet (for) høj: Et par bukser til Adam, der skulle lægges op (heldigvis var han vokset så meget i mellemtiden, at det ikke var nødvendigt :-) ), en skjorte, der var skredet i sømmen, et par af mandens bukser, hvor baglommen var gået fra (nu har han det, som om han har fået nye bukser ;-) ) og stoffet, der ventede på at blive lavet om til en dug. Alle projekterne blev klaret på under to timer, og bunken skrumpede betragteligt - der mangler dog stadig lidt.....

Sådan ser dugen ud:


Det havde nok været smart at lave den i december, men lad nu det ligge :-) Nu er den i hvert fald klar til næste december.


Dugen passer til mit spisebord med hollandsk udtræk med i hvert fald én plade trukket ud. Og det er da fantastisk, at en 5'er og max en time ved symaskinen kan veksles til sådan en skøn dug :-)

lørdag den 18. januar 2014

Vinderen af min give away :-)

Så blev det lørdag og tid til at trække vinderen af min give away med hæklebøger.

Der var mange lodder i puljen, og 1000 tak til jer, der ville være med!
Og der skal også lyde et hjerteligt velkommen til de nye faste læsere.
Jeg håber, I bliver glade for at være her på mit værelse :-)

Vinderen blev fundet ved håndholdt lodtrækning. Det var min mand, der denne gang var lykkens gudinde - eller gud, om man vil ;-)

Vinderen blev

Stella

som før har været heldig at vinde her på bloggen!

Hjertelig tillykke, Stella!

søndag den 12. januar 2014

Oprydnings Give Away i Lottes room :-)

Det er ikke mere end lidt over en måned siden, jeg sidst havde en give away her på bloggen, men nu får I lige en igen. Bloggen har jo siden sidste give away haft 2 års fødselsdag, og jeg har rundet de 250 første indlæg. Det skal da bestemt fejres :-)

Jeg har ryddet lidt op i gemmerne i dag og fandt ud af, at jeg faktisk har to af  flere af mine hæklebøger. Det kan ske, fordi jeg ofte får hæklebøger af min svigermor, og nogle gange har jeg nået at købe dem selv først. Det er fx tilfældet med de bøger, du her kan vinde:



Du kan vinde to bøger, men egentlig er det tre bøger, for 'Hækleskolen' og 'Hæklerier' er sat sammen til én bog (på de to billeder ser du henholdsvis forsiden og bagsiden). Alle bøgerne er skrevet af Sys Fredens.

Jeg kan på det varmeste anbefale bøgerne, som jeg selv bruger, hvis jeg lige er blevet i tvivl om, hvordan man hækler en bestemt maske. Især 'Hækleskole' er jeg rigtig glad for.

For at deltage skal du:

1. Være fast læser af min blog og lægge en kommentar 
(husk mailadresse, så jeg kan få fat i dig, hvis du vinder) - giver et lod.

2. Hvis du sætter min give away på din blogroll eller deler den på Facebook, får du yderligere to lodder.

Min give away trækkes lørdag d. 18. januar 2014.

Min give away er ikke sponsoreret.

mandag den 6. januar 2014

Hæklet pude # 9

Jeg lovede jo i går, at I skulle se, hvad jeg ellers har nørklet med i december ud over den lille engel og det famøse sengetæppe.

Jeg har såmænd produceret endnu en pude til svigermor. Hun kommer ofte med hæklebøger til mig, og en dag sagde hun, at hun da godt kunne tænke sig en pude i firkanter fra en af de bøger, hun havde givet mig. Jeg satte mig ned og bladrede i denne bog:


Der fandt jeg en rigtig fin firkant, som jeg tænkte, ville se flot ud på en pude. Jeg hæklede firkanten i 9 eksemplarer, men i tre forskellige udgaver. Jeg valgte at holde mig til tre farver. 

Jeg har før hæklet en pude til svigermor, og da puderne jo gerne skulle kunne stå ved siden af hinanden i sofaen, valgte jeg nogenlunde samme farver, som jeg havde brugt til den forrige pude. Den pude så sådan ud på den ene side:


Og sådan her på den anden side:


Og her er så den nye pude:


Jeg valgte denne gang lidt tykkere bomuldsgarn, og jeg hæklede puden på hæklenål nr. 4 (så gik det lidt hurtigere ;-) Jeg synes, det er sjovt at udfordre sig selv en gang i mellem. Fx har jeg for første gang hækle popcornmasker, og det var faktisk ikke svært.


Bagsiden af puden lavede jeg af et gammelt gardin, jeg fandt i en af de lokale genbrugsbutikker til en 10'er. Bagsiden syede jeg på den hæklede forside i hånden.


Og selvfølgelig skulle mit mærke da på :-)

Dejligt at kunne sætte hak ved endnu en ting på to-do listen, der efterhånden er ret lang. Faktisk så lang, at jeg ikke når at hækle det hele i dette liv :-)

søndag den 5. januar 2014

En engel, der er fløjet hjemmefra :-)

Selv om jeg ikke var så aktiv på bloggen i december, betyder det ikke,
at jeg lå på den lade side.
I dag og i morgen får i at se, hvad jeg nørklede på i december.

På jobbet havde vi nissevenner. Jeg var så heldig at få skolens vikardækker som min nisseven, og hun skulle da om nogen forkæles. Jeg besluttede mig for at køre engletema hele måneden, så alle de små gaver, jeg gav til min nisseven, havde alle noget med engle at gøre. Der var også et par hjemmelavede gaver imellem - bl.a. hende her:


Jeg valgte med vilje et lidt mørk rød til kjolen, hvor jeg broderede små stjerner med guldtråd. Samme tråd brugte jeg til at lave en lille glorie af.

Vingerne lavede jeg af en rest mohair, og der var lige nøjagtigt nok til vingerne. Mohairgarnet giver sådan et fint udtryk, synes jeg.


Heldigvis blev min nisseven rigtig glad for englen. "Desværre" betød det også, at jeg afslørede mig selv, for vi er ikke mange på skolen, der hækler :-)

Opskriften til englen fandt jeg her.

lørdag den 4. januar 2014

CXWORX - og en meget "street" hue :-)

Som jeg skrev i går, skulle jeg til CXWORX for første gang, efterfulgt af en times yoga. Yogatræningen i sig selv er hård nok, men jeg skulle altså også liiiige prøve CXWORX (en træningsform, der koncenterer sig om mave- og rygmuskulaturen). Det VAR sjovt - mest fordi, det var så hårdt, at man lige så godt kunne grine af det. Bagefter var der så Yoga. Jeg kunne teoretisk set godt have forladt matriklen, men min krop var ikke i stand til at bevæge sig ud ad træningslokalet, og inden jeg så mig om, var yogatræningen i gang......

I dag står den på hvile. Jeg er øm i muskler, jeg ikke ANEDE befandt sig i min krop. Det meste af dagen er blevet brugt i sofaen. Siddende, liggende og sovende. Og når ens krop i den grad er ramt af ømhed, kan man jo faktisk ikke gøre andet end at hækle sig ud af smerten :-) Jeg greb et ventende projekt, der kun kan laves i dagslys: En hue, som Adam havde bestilt, og som jeg for en måneds tid siden havde købt garn til. (I dagslys, fordi garnet er sort, og sort garn og jeg er ikke ret gode venner, når mørket falder på......).

Adam havde selv bestemt modellen ved at kigge på billeder på Google af hæklede huer. På den måde fandt vi frem til en fin hue, der samtidig var lidt "street", for det skal en hue jo være, når man er 8 år :-)
Det er første gang, jeg har kastet mig ud i at hækle i ribeffekt, og det fungerede helt fint. Huen var hæklet og syet sammen på ca. 3 timer.
Og Adam var stolt over at posere til et par fotos efterfølgende:


Skønt, når det man laver, skaber glæde :-)


Her er huen set fra siden, og det er jo her, det dér "street" kommer ind i billedet, for huen skulle være lidt for stor, så den hænger lidt. En hue helt efter Adams hoved ;-)

Facts om huen:

Ca. 120 g Merino ONE (en blanding af 55% merino uld og 45% acryl)
Hæklenål nr. 10
Resten kan du se i opskriften, som jeg har linket til herunder.

Opskriften har jeg fundet her hos Hende der frk. Spuur, der er fuld at kreative indfald. Opskriften er lige til at gå til.

Jeg har faktisk hæklet huer før. Det kan du se lige her.

fredag den 3. januar 2014

Tak for 2013 og velkommen til 2014 på bloggen :-)

Så rundede vi endnu et årsskifte.
Bloggen havde nytårsaftensdag 2 års fødselsdag, og et par uger inden nåede jeg op på 250 indlæg på bloggen. Det har dog aldrig været et mål i sig selv. Jeg skriver, når jeg har lyst og har noget på hjerte. I nogle perioder er det tit - i andre perioder mindre tit :-)

Som den opmærksomme læser vil vide, havde jeg ét nytårsforsæt sidste år, nemlig at tabe mig og ændre min livsstil. Begge dele har jeg gjort. Jeg startede i januar 2013 på et slankehold hos Fitness.dk, og jeg begyndte at spise mere regelmæssigt og mere grønt. Det har givet pote. Jeg dyrker stadig fitness og forsøger at spise sundt. Jeg er dog ikke typen, der løfter vægte og løber i flere timer på et løbebånd. Jeg har fundet ud af, at hvis jeg skal dyrke motion, skal det være sjovt, og jeg skal kunne mærke på min krop (og se på min vægt), at det virker. Derfor har jeg valgt holdtræning. Jeg har mest dyrket Dance og Yoga, men jeg har også været omkring Aerobic, Pilates og Spinning. Sidste nye er CX Worx, som jeg kaster mig ud i i dag for første gang. Så må vi se, om det også bliver sidste....... Som sagt - det skal være sjovt.
For mig er "sjovt" at være sammen med nogle mennesker, der også kan se det absurde i en bestemt yogastilling og grine sammen, samtidig med, at vi naturligvis GØR det. Mennesker, der efterhånden bliver bekendte, når vi sidder sammen i saunaen bagefter. Men endnu vigtigere er TRÆNEREN. Jeg booker konsekvent mine træningstimer hos en og samme træner, for han er simpelt hen så dygtig! Han er god til at motivere mig til lige at gøre lidt ekstra, når jeg tror, jeg er helt "færdig". Jeg ved, at jeg kommer ud ad døren, fordi hans timer altid er effektive - og sjove :-)

Nå, men al den træning resulterede i, at jeg tabte 7 kg. Dog har jeg taget de 2 kg på igen siden sommerferien, men stadig vejer jeg 5 kg mindre, end jeg gjorde i januar 2013. Jeg ved også godt, hvorfor jeg har taget de 2 kg på igen, og det bliver der lige rettet op på, nu hvor december er overstået. Intet må blive for fanatisk, men jeg må op på hesten igen. 

2013 blev også året, hvor min datter flyttede hjemmefra. Egentlig var det først meningen, at hun skulle flytte, når hun havde taget Studentereksamen. Det gør hun til sommer. Men da hun fik et tilbud om en bolig, hun ikke kunne afslå, slog hun til. Det er SÅ fantastisk at se, hvordan hun breder vingerne ud og flyver selv. Det gælder alt fra gymnasiet til økonomi, relationer og jobs. Jeg er ikke så lidt stolt af hende :-)

Og hvad skal der så ske i 2014? Ja, vi ved det jo ikke :-) Men sikkert er det, at der kommer til at ske ting - også i mit liv. Jobbet som lærer forandrer sig helt sikkert med Skolereformen, der træder i kraft til august. Hvordan det kommer til at forme sig i praksis, ved jeg ikke helt endnu. Måske flere timer på arbejdspladsen - i hvert fald flere undervisningstimer, og med det følger kortere tid til forberedelse af undervisningen......... Hvordan det skal betyde "mere faglighed" og "klogere elever" har jeg endnu til gode at forstå........

Helt sikkert er det, at bloggen her kommer til at bestå. Den vil jeg ikke undvære. Det kunne dog være hyggeligt med lidt flere kommentarer fra alle jer, der læser min blog. Jeg kan jo se i "maskinrummet", at I er der :-) Naturligvis forsætter jeg med mine nørklerier, og dem vil jeg fortsat dele med jer. Jeg kan jo ikke lade være :-)

Godt nyt år - 2014 til jer alle!