søndag den 27. oktober 2013

Hæklet sengetæppe - status # 1

Som faste læsere af bloggen her ved, har jeg et stykke tid talt om at hækle et sengetæppe til min datter, der flyttede hjemmefra i sommer. I september købte jeg ind til tæppet. Det kan du se mere om her

Nu er jeg kommet i gang. Det var ikke så lige til, selv om jeg havde lavet en lille hækleprøve. Jeg regnede mig frem til, at jeg med min hæklefasthed skulle slå 722 masker op, når jeg skulle tage højde for, at tæppet kryber lidt, når det bliver vasket. 722 masker - det er ret meget. Det er altid spændende, om man har talt rigtigt. Det finder man først rigtigt ud af, når man har hæklet den første række af mønsteret. Heldigvis havde jeg slået rigtigt op.

Nu er jeg godt i gang, og jeg har hæklet på tæppet i 8 dage. Der har været lidt krise omkring farvevalget, som suverænt er min datters, men vi har fået løst det og fundet en alternativ plan i forhold til det først besluttede. Planen indebærer heldigvis ikke, at der skal pilles op. Ej heller, at der skal købes nye farver ind eller returneres gamle, så nu er det "bare" at hækle løs.

Indtil nu er jeg kommet så langt:


Eller kort - afhængig af, hvordan man ser på det :-)

Jeg vil løbende holde jer orienteret om, hvordan arbejdet skrider frem. Indtil videre er jeg ved godt mod og ved godt, at det ikke er et stykke håndarbejde, der er afsluttet på ½ år. Jeg vil slet ikke gætte på, hvornår det er færdigt, og jeg ved med mig selv, at jeg bliver nødt til at have andre småprojekter ved siden af, hvis jeg ikke skal "gå kold" på sengetæppet. Nu er det jo også snart tid til at komme i gang med julegaverne ;-)

lørdag den 26. oktober 2013

Garn :-)

Jeg har købt mig en kasse til 20 kr. I kassen har jeg lagt mit bomuldsgarn. Noget af det, i hvert fald. Jeg hækler kun i bomuldsgarn, så det er det, jeg har mest af. Det er faktisk meget sjovt at se det samlet. Indtil nu har det ligget i plasticposer i farveorden i en kurv, men nu har jeg et meget bedre overblik - både over eventuelle farvekombinationer til diverse projekter, men også over farver, jeg synes, der mangler i min kasse :-)






Det er dog ikke alt mit bomuldsgarn, jeg har i kassen. Garnet til datterens sengetæppe mangler fx. Det har sin helt egen plads i nærheden af sofaen, så jeg nemt kan gribe et nøgle, når jeg løber tør. 

Sengetæppet kan du høre mere om i morgen :-)

onsdag den 23. oktober 2013

Isak plakat af manden og mig :-)

Normalt er jeg ikke til grafiske plakater, men ved et besøg for et års tid siden hos en god veninde faldt jeg pladask for netop sådan én. Jeg sad og bladrede i et af hendes utallige livsstilsmagasiner (hun får en del af Aller koncernens blade i forbindelse med sit job), da mit blik faldt på et billede af en Isak plakat. Jeg trillede nærmest rundt af grin, for det var jo en plakat, der forstillede min mand og mig. Manden var enig. 

Dagen efter bestilte jeg plakaten, og nu - et godt stykke tid efter - har jeg endelig fået den indrammet:


Nu hænger den så fint over vores seng :-) 

Da svigersønnen så den, udbrød han spontant: "Hvordan har I fået lavet en plakat af jer selv?" 

mandag den 21. oktober 2013

Hæklede køkken- og gæstehåndklæder

Efter jeg i sommer lærte mig selv at hækle muslingemønster (efter en opskrift, naturligvis.....), har jeg hæklet en del køkken- og gæstehåndklæder. Indtil nu er de alle blevet givet væk, men endelig blev der tid til at hækle nogle til mig selv også. Og her i efterårsferien fik de så lige den sidste "finish" - mit eget mærke blev sat på :-)


Det er et godt håndarbejde at have med i tasken, og mønsteret skal man ikke tænke meget over, når man først kan det i hovedet. Det sværeste, synes jeg, er at vælge farver. Disse tre er hovedsageligt lavet af restegarn, men valgt så de passer til de rum, de skal hænge i.

Især er jeg vild med denne farvekombination:


Jeg har brugt fire forskellige farver. Det ser rigtig flot ud, MEN - for der er et lille men - der er rigtig mange ender at hæfte, når man er færdig med at hækle, for hver farve bruges kun i én række.

Denne farvekombination kan jeg også godt lide:


Opskriften finder du lige her hos Halager - den er lige til at gå til :-)

søndag den 20. oktober 2013

Julehjælp - hjælp, hvor du kan!

Sidste år fandt jeg en Facebookside, hvor man kunne hjælpe familier, der ikke selv havde mulighed for at købe julegaver til deres børn. Jeg gav en pose med Adams aflagte tøj til en familie i Køge. Jeg vil nemlig gerne hjælpe, hvor jeg kan, og så må jeg indrømme, at jeg ikke får det gjort, hvis det er for besværligt. Det var det ikke at sætte en pose ved en gadedør.

I år vil jeg gerne fremhæve en særlig blog/Facebookside, hvor du kan hjælpe, hvis du er bare lidt kreativ - og det tænker jeg, at mange læsere af min blog er. Fra årets start havde jeg store planer om at sende en masse afsted, men det er det altså ikke blevet til. Lidt har også ret.
Siden administreres af June Spuur, som samler ind til familier på Lolland/Falster, og hun lægger et KÆMPE arbejde i sin indsamling, så mange familier kan få en god jul.

Du finder Junes blog her og hendes Facebookside her

Lige i øjeblikket mangler June ting til drenge, og jeg har derfor hæklet denne meget farlige krokodille:


Opskriften fandt jeg i bogen 'Hæklerummet'.
Jeg sendte også en fin, ulden sweater med i pakken. Som læserne af denne blog vil vide, kan jeg ikke strikke, så den er ikke fra min hånd. Jeg har købt den brugt af en meget kreativ kvinde, og Adam har brugt den et par år i børnehaven. Efter en vask og lidt affnuldring blev den så god som ny, og jeg håber, den kan holde en lille dreng på Lolland/Falster varm :-)


Og med en lille hilsen ved begge ting, blev pakken sendt afsted til June i går. Jeg ved, at begge dele kommer til at gøre lykke.

Så hvis DU har lyst til at gøre en forskel for en familie til jul, så kig i gemmerne efter kreating, eller fat hæklenål og/eller strikkepinde.
Du kan nå det endnu :-)

lørdag den 19. oktober 2013

Kreafødselsdag med flere kastanjer

I onsdags havde jeg seks søde tøser på besøg til fødselsdag. Vi spiste frokost, snakkede, lavede en enkelt selskabsleg, gik en tur, drak kaffe og var kreative. Jeg synes, det er SÅ hyggeligt at være kreative sammen. 


Af og til mødes nogle kollegaer og jeg til diverse "fester". Vi har fx haft hæklefest, syfest og salatfest. Så mødes dem, der har lyst og hygger og kreerer sammen. Vi skulle selvfølgelig også være kreative på min fødselsdag, så jeg fandt kastanjerne fra skovturen sidste weekend frem sammen med en masse garn og nogle grillspyd. Det kom der bl.a. det her ud af:


Det orange spind i baggrunden har I set før - det har min datter lavet.
Det grå spind har Camilla lavet


Marias fantastiske kreation: En motorcykel. Ikke så tit man ser sådan en i kastanjemodel :-)


Elsebeth startede på et spind, men kastede sig så over sit strikketøj. Jeg lavede hendes spind færdigt, og resten af spindene har Adam lavet.


Marianne kastede sig ud i et større projekt, der blev superflot!


Svigersønnen kom lige forbi og "skød" et par billeder
med sit fantastiske kamera.


Og nu er jeg så heldig, at alle kreationerne hænger og pynter rundt omkring mit hus. Så er det da virkelig blevet efterår :-)

torsdag den 17. oktober 2013

Refleksion over livet og dets faser

I dag får I et mere filosofisk indlæg, end jeg plejer at lave. Bloggen afspejler normalt mest min kreative side, men jeg indeholder jo andet og mere end det. Kreativiteten blomstrer bedst, når jeg har ro til det. Jeg kan dog sagtens lave håndarbejde, selv om jeg har travlt - så bruger jeg det lidt som meditation - men kreativ (som at finde på nye ting og øve nye teknikker) er jeg ikke, hvis jeg har for meget om ørerne.

Jeg har lige haft fødselsdag. 48 år er det blevet til. Normalt tænker jeg ikke så meget over min alder, men pludselig i fredags hvor mine elever sang fødselsdagssang for mig, og min nærmeste kollega og eleverne talte "Et år for Lotte, to år for Lotte, tre år........." o.s.v. op til 48, kom jeg til at tænke, at det jo efterhånden er rigtig mange fødselsdage, jeg har holdt. Og faktisk er det ikke ret mange af dem, jeg kan huske.... Mærkeligt. 

Kilde: Haengoddag.dk

Og mærkeligt er det også, at min datter, som jo flyttede hjemmefra i sommer, nu kommer på besøg for at fejre mig og selv har fundet på og købt (gode!) gaver til mig. Jeg må erkende, at jeg er trådt ind i en ny fase af mit liv. En fase med et udeboende barn og det savn, der følger med det. Og den stolthed, der følger med! For hvor er det i grunden fantastisk, når man pludselig ser, at vingerne bærer, og hun ringer hjem og fortæller, at hun har været på Borgerservice for at lave sit skattekort om, og at hun lige har været en tur til Pilates. Og når hun ryster på hovedet over min bekymring over, at hun cykler i København. Og når jeg tager mig selv i at tjekke, om hun nu har gjort rent på sit nye badeværelse. Det er vildt, at en ny fase i den grad sniger sig ind i ens liv! Og samtidig har jeg jo min søn på 8, som drøner rundt på stuegulvet med Lego det ene øjeblik og klædt ud som hardcore rockstar det andet øjeblik. Det er da en gave, stadig at kunne holde fast i at være mor til min "lille" søn, samtidig med at jeg har en voksen datter.

Og så er der jo det med babyer....... Jeg var til sølvbryllup hos en kollega i tirsdags. Her var en af vores fælles kollegaer også på besøg. Hun er på barsel i øjeblikket, og hun havde sin skønne datter på 6 måneder med. For første gang blev jeg ikke grebet af "uhhhhh, tænk hvis man fik én til!" Næh, jeg blev grebet af "gid jeg snart bliver mormor!" Gisp!!! Så ved man bare, at man er nået til næste level....... 

Kilde: Fantastfabrikken.dk

Samtidig kigger jeg på mig selv og kan både se og mærke, at jeg aldrig har været i bedre form, end jeg er nu. En kvinde i sin bedste alder, vil nogen måske endda sige. Livsstilsændring med bedre kost og fitness har sat sine spor - på den FEDE måde...... eller måske netop ikke :-) Jeg har fundet ud af, at god form ikke nødvendigvis handler om at kunne løbe 5 kilometer, men at det også kan være sjovt. Jeg har været så heldig at finde den mest fantastiske træner - Cino - som i den grad inspirerer og motiverer til at komme ud ad døren. Jeg går altid derfra med et smil på læben. Det er da fantastisk!

I bund og grund er jeg nået til en fase af livet, hvor jeg elsker at være :-)

mandag den 14. oktober 2013

Værtindegave - blomsterfrø

Vi skulle i dag på besøg hos venner, der for nyligt har fået hus og have.
Jeg fandt på at give dem nogle af mine morgenfruefrø. Selv elsker jeg mine morgenfruer i haven, og man skal jo ikke give noget væk, som man ikke selv kunne tænke sig at få :-)

Jeg fandt et gammel glas med låg frem og hæklede et låg til,
som jeg hæklede et par blomster til -
en gul og en orange, som morgenfruer nu ser ud. 


Jeg syede blomsterne på det ekstra låg,
som blev sat fast på glas og låg med en elastik. 


Elastikken skjulte jeg med et stykke rustikt bånd. I båndet satte jeg et manillamærke, hvorpå jeg skrev: Morgenfruefrø.
Snip-snap! Sådan fabrikerer man en værtindegave :-)


Den blev overrakt sammen med - 
en buket morgenfruer fra haven, naturligvis :-) Begge dele faldt i god jord ;-)


søndag den 13. oktober 2013

Kastanjeedderkoppespindssysler

 Jeg havde fødselsdag i går, og en ret god tradition som jeg har forsøgt at holde fast i alle år er at gå en tur i skoven netop den dag. Det var resten af familien heldigvis med på, så efter at have nydt nybagte boller og varm cacao med skumfiduser, tog vi ud i den dejlige efterårsskov. Vi samlede bl.a. en masse kastanjer - så mange, at vi faktisk også kunne kaste dem efter hinanden derude i skoven ;-)

Da vi kom hjem, fik jeg lokket familien til at være kreative - med garn oven i købet! Det sker ikke så tit, kan jeg godt oplyse op :-) Her er lidt billedspam fra vores eftermiddag:


Emma er meget koncentreret :-)


Svigersønnen kastede sig ud i en helt særlig kreation, der voldte ham visse problemer undervejs.....


Adam er rigtig god til de kreative sysler, og han elsker det!


Manden min fik også hurtigt genopfrisket, hvordan man gør.


Jeg kastede mig ud i en meget stor udgave.

Og her er så de færdige kreationer fra familien
Grundsted Nielsen/Heiberg/Kjeldsen:


Svigersønnens kreation med undertitlen "Heks"........


Adams smukke spind, der passer perfekt ind i omgivelserne.


Emmas flotte spind ved siden af kærestens.



Mandens og min kreation.


Og se lige, hvor fint det ser ud, når man sidder inden for og kigger ud!

Siden i går har Adam lige lavet et par stykker til, som nu hænger og pynter ved vores hoveddør. 

Vi har stadig en masse kastanjer tilbage. Måske vi finder på noget mere at bruge dem til i løbet af efterårsferien - man ved det ikke :-)

tirsdag den 8. oktober 2013

Jeg ligger altså ikke på den lade side............

Der er lidt stille på mit værelse for tiden, men det er altså ikke, fordi jeg ikke laver noget. Faktisk går der sjældent en dag, uden jeg har et eller andet på hæklenålen. For tiden mest køkken- og gæstehåndklæder, men en lille krokodille er også hoppet af nålen. Og lige nu har jeg gang i noget helt særligt, som snart skal være færdigt.


I kommer til at høre om det hele, men det bliver hen ad vejen. Arbejdet fylder en del for tiden, men sådan er det jo. Lige i dag har jeg været hjemme, fordi Adam er syg, og så er der lige lidt tid til et indlæg. 
På lørdag har jeg fødselsdag, og så er det jo ellers Efterårsferie, hvor jeg har forskellige planer - bl.a. om at skrive nogle flere blogindlæg :-)