søndag den 26. februar 2012

Dagens loppefund

Så er vinterferien ved at gå på hæld. Vi har hygget os bl.a. med besøg af gode venner, tøndeslagning hos farfar og farmor, fødselsdag hos farfar, biograftur, restaurantbesøg, shopping og vinduespudsning. Og i dag på vinterferiens sidste dag tog jeg på Det Blå Marked i Haslev med en dejlig veninde, manden og sønnike. Vi har været der en enkelt gang før, og det er lidt hyggeligt at gå rundt og kigge på alle de forskellige stande. Det er en blanding af kræmmere med nye ting og finurlige stande på adskillige kvadratmeter med de mærkeligste gamle ting. Af og til bliver man grebet af nostagien og føler sig sat tilbage til barndommen og besøg hos gamle familiemedlemmer - fx en gammel vase, der minder én om barndommens glade somre i sommerhus.

Min veninde var på jagt efter gammelt legetøj og kom hjem med en skøn "trækketing" med tre små gule træænder til en ganske rimelig pris. Manden fandt et par cd'er, som han ikke kunne leve uden, og sønnen fik en pose varme, brændte mandler, så han var også godt tilfreds. Jeg fandt dette her:


En skøn kurv, som jeg helt sikkert skal have blomster i til sommer, en lille flaske til køkkenvinduet og det fineste minutur. Samlet pris: 60 kr.


Damen, der solgte mig flasken mindede mig om at passe godt på proppen, "for de er ikke til at få fat på længere". Det skal jeg nok :-)


Minuturet var dækket med mange års skidt og klistrede nærmest fast til hånden, men efter en grundig rengøring kom urets sjæl frem. Jeg synes, det er SÅ fint. Og det tikker :-) En lyd, som man ikke hører mere, men som minder mig om barndoms overnatninger hos min mormor og morfar. Dengang kunne jeg ikke falde i søvn, fordi deres vækkeure (ja, de havde hvert sit, og urene tikkede aldrig i takt) larmede så meget. Nu sidder jeg her i stuen og nyder lyden af urets tikken. En lyd fra en svunden tid. Den lyd skal mine børn have med sig, synes jeg. Hvordan skulle de ellers få det, hvis ikke fra mors loppefund? Jeg kan lige tilføje, at minuturet virker upåklageligt og går meget præcist (har testet det med et mere moderne et af slagsen). Sønnen er dog ikke så glad for det, for jeg tænker, at det bl.a. skal bruges til at tage tid, når han spiller på sin Nintendo :-). Naturligvis skal det også bruges, når jeg fremover sætter brød og kager i ovnen. Jeg ELSKER at loppe! Lopper du?




onsdag den 22. februar 2012

Ballon-dessert

Vinterferie! Aaaahhhhhhh :-). Her bliver hygget, hæklet, shoppet, sovet, spist, set film og mange andre mest hyggelige ting (rengøring bliver bare aldrig hyggeligt.....). Og så kom min slikmundsdatter lige med en god idé: Ballon-dessert. Det skulle naturligvis afprøves, så jeg skyndte mig i Tigeren og købte en pose vandballoner og i Frellsen og købte chokolade. Så var vi klar: Manden og børnene pustede balloner op, mens jeg smeltede chokolade.  Og så var vi klar til at dyppe:


Jeg må ærligt indrømme, at jeg kort overvejede, om ballonerne mon afgiver noget, som jeg ikke ønsker at spise, men det fortrængte jeg........ Herefter blev ballonerne sat i køleskabet og efter ca. 20 mimutter var chokoladen størknet nok til, at Emma og Adam kunne gå videre til næste trin: At baldre balloner! Det gik ret nemt - også at fjerne ballonerne fra chokoladeskålene. Derefter kom vi is i skålene og lidt chokoladesovs. Emma pyntede med sukkerperler og voila: 


En nem, smuk og velsmagende dessert!

onsdag den 15. februar 2012

Ny hæklet pude

Så har jeg lavet en ny, rund, hæklet pude. Denne gang i lidt mere afdæmpede nuancer. Siderne er forskellige. Den ene side er "bare" cirkler, mens jeg har eksperimenteret lidt på den anden side. Hvilken side synes du bedst om?




tirsdag den 14. februar 2012

Deo eller dildo??

På vej i seng i går passerer jeg datterens rod på vaskemaskinen. Intet usædvanligt i det. På vaskemaskinen står bl.a. en deospray. Af mærket Rexona. Heller intet usædvanligt i det. Men formen på denne deospray.........


Da jeg gik i gymnasiet, analyserede vi reklamer og lærte at finde mere eller mindre skjulte fallossymboler. Vi troede ikke rigtigt på, at reklamefolkene virkelig havde tænkt sådan, for det var da for mærkeligt, syntes vi. Antydningens kunst blev anvendt.

Kilde: Kommunikationsforum.dk

Det gør den så ikke mere, skal jeg lige love for. Nu kan man nærmest blive i tvivl, om man køber en deo eller en dildo i supermarkedet! Varene bliver serveret for forbrugeren på et sølvfad. Lige op i masken! Er forbrugere dummere i dag? Forstår man ikke længere en hentydning? Jeg er nu mere til antydningens kunst........

mandag den 13. februar 2012

Hæklet mobiltelefoncover

En rigtig sød kollega har købt en ny mobiltelefon. Mobiltelefonen boede i en handske. Jeg tilbød at hækle et cover til hende. Hun bestemte selv farverne.
Her er, hvad det blev til:



Heldigvis blev hun rigtig glad for det :-)

søndag den 12. februar 2012

Fornemt besøg

Det er altså ikke hver weekend, vi har overnattende gæster og slet ikke så ventede og søde som ham, vi har haft på besøg i denne weekend. Ninka, som er børnehaveklassens kanin, skulle med Adam hjem i fredags, og det har han godt nok været længe om, hvis I spørger Adam :-). Adam spurgte i fredags, om jeg ville lave noget tøj til Ninka. I forvejen havde Ninka en fin (nisse)hue, som en anden drengs mor havde strikket til ham. Jeg fandt nogle garnrester frem. Adam bestemte, at Ninkas trøje skulle være regnbuefarvet, og så gik jeg i gang med at hækle en lille trøje til Ninka. Den faldt i god jord - både hos Adam og Ninka. Heldigvis.


I dag har Adam så siddet og tegnet i det medfølgende hæfte, hvad Ninka og Adam har fået weekenden til at gå med, og i morgen skal Adam fortælle det for hele klassen.



Fortsat god søndag!





lørdag den 11. februar 2012

Islygter

Det er ikke, fordi der ikke foregår noget her på matriklen, at jeg ikke har opdateret min blog. Jeg har bare haft gang i en masse små projekter, som ikke er så interessante at dele her på bloggen. De finder vej herind, efterhånden som jeg får gjort dem færdige. Der er fx gaven til en kollega (den blev færdig i dag, men hun skal lige have den, før jeg deler den her), der er min halvfærdige pude, og der er trøjen til bamsen, som kom med Adam hjem på weekend fra skolen. Der er også mine nye materialer til decouperede lanterner, men det ligger lidt stille i øjeblikket. Men de her er færdige:


Mine islygter! Jeg har fundet mange fremgangsmåder til fremstilling af islygter her på nettet og har prøvet mig lidt frem. Den nemmeste og mest effektive måde har vist sig at være følgende:

1) Tag en plasticspand og hæld ca. 2 cm vand i bunden.
2) Sæt spanden i fryseren i ca. et døgn.
3) Find en mindre beholder (gerne ligeså høj som spanden) og sæt den i midten
    af spanden med fx sten i (for at tynge den ned, når der kommer vand i).
4) Hæld vand i spanden.
5) Sæt spanden i fryseren eller udenfor, hvis det er hård frost.
6) Når vandet i spanden er frosset, tages stenene op af den mindre beholder, og
    der hældes varmt vand i for at løsne beholderen fra isen. Fjern beholderen.
7) Hæld varmt vand uden på spanden for at løsne islygten fra spanden. Tag
    islygten ud af spanden.


Du har nu en islygte med bund og et hul til at sætte et fyrfadslys i. Hyggeligt!

Og så kan I forvente et nyt indlæg i morgen. Der kigger min søn ind på mit virtuelle værelse for første gang :-). Jeg regner også med gavmildt at opdatere bloggen i vinterferien, som jo her i huset (i hvert fald for de fleste af os) ligger i uge 8. På gensyn!